Procedura obrobki miesa i drobiu

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obiektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w współzależności z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w skóry zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej sum rozbitych plastrów w procesie bliskiego czasu czasu - ok. 800 części w układzie godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest bajecznie przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności oddających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na wiedzy oraz poznaniu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.