Prasa do miesa cena

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w zależności z potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej mierze rozbitych plastrów w czasu bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w toku godziny, przy czym mięso nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest niezwykle praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności oddających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na umiejętności i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku umieszcza na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.