Maszynka do miesa ktora najlepsza

Wilk do mięsa to nic innego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wielce dłuższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego – siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży asortyment wilków na zbycie pozwala na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu faza na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) a nie wymaga ogromnego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co wysoko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania decyduje o wielkiej odporności maszyny. Jak całe urządzenia wprowadzane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka – mięso do rozdrobnienia daje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu – wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa dopasowuje się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w różne akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To normalne urządzenie, widoczne w wygodnych cenach, wprowadzane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w szybkich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również indywidualnych ulepszaczy.