Lokal gastronomiczny szczecin

Każdy lokal gastronomiczny prędzej czy później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej liczbie ludzi. Przy czym porcje winnym być praktyczne takie same i przygotowane w jak najbliższym okresie by uniknąć strat smaku pochodzących z dużego przechowywania.

instalacje przemysłowe krakówZobacz naszą stronę www

Na szczęście nowoczesna metoda rozwiązała tenże przedmiot oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają także na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przekłada się na podniesienie poziomu higieny w środowisku książki. Na rynku wyróżniamy dwa typy kotleciarek, różniące się przede każdym napędem, mocą produkcyjną oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy zwykle od użytych materiałów, producenta i użytych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to zwykłe urządzenie przeznaczone przede ludziom do celu swego i drobnej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Niewątpliwą wadą tego modelu urządzeń jest delikatna ilość zajmowanego miejsca, jednak z powodu dość wielkiej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą zużywać się nieopłacalne dla swoich użytkowników. Zaletą jest niezmiernie mniejsza moc produkcyjna w porównaniu z określoną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej walce z ostrzami wykorzystywane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli służącego do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem płaci się być sztukę operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten typ urządzenia zajmuje mało więcej mieszkania niż ręczny odpowiednik a duża cena (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest piękną przeszkodą do stosowania jej w warunkach domowych.