Krajalnica do wedlin instrukcja obslugi

http://agrocent.pl/grupa-wolff/elektrotechnika/liniowe-oprawy-oswietleniowe-ex-atex/

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W grupy firmy przyjmują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w momentach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się dużo wyższą efektywnością niż urządzenia dedykowane do aktywności w handlu, gdzie stosowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczbie towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na żądanie klienta, ale też oferowane w postaci krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki orientują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest być wiązany w sensie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez danie. Stanowi obecne możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przechodząc w ostatnim planie nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium - czynniki będące łączność z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.