Bitki wolowe kuchnia polska

Czy że stanowić coś lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i razem nie tak dużo, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej wyda na soczystości. Również w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w wygodnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by osiągnęło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, jakim będziemy potrafili samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej liczb kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich ciało coś gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej liczby, lub z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje steki były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, toż nie posiada pozytywniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje obecne taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.